Brunov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pohoda nepotrebuje krásne počasie

Je marec, je chladno, jarnú rovnodennosť máme za sebou, ale sezóna terás stále nezačala. Vlastne začala, ale len u niektorých. Tých, ktorí si terasy vyhrievajú.

 

Vonku si radi posedíme... a ešte radšej aj do noci, keď je zábava a je pekne. No pekne nemusí znamenať aj teplo, že. Majitelia reštaurácií a prevádzok s vonkajším posedením už objavili, že si môžu letnú sezónu predĺžiť vykurovaním vonku. Znie to ako nezmysel - veľké množstvo tepla vysálať len tak do atmosféry - ale nezmysel to nie je.

 

Terasový ohrievač - po anglicky patio heater - nie je len výmysel pre novozbohatlíkov, s tým ako sa prístroje vyvíjajú, ich cena klesá, ceny plynu sú tiež priaznivé... skrátka, tieto ohrievače sa presadzujú aj v bežnej domácnosti. (Terasa sa síce povie po anglicky "terrace", čiže rovnako ako u nás, ale oveľa výstižnejší názov je "patio"). Je ich viac druhov, ale najčastejšie sú asi plynové. Naftové kvôli zápachu a nutnosti dopĺňania paliva nie sú úplne určené na domácu pohodu. Elektrickým zase dlhšie trvá, kým sa rozpália (tieto sa hodia do prevádzky s pevne stanovenými otváracími hodinami, do "situačnej" domácnosti odporúčame plyn).

 

Ohrievač môžete postaviť, alebo zavesiť. Určite veľa záleží aj na dizajne, veď nechcete, aby vám niekde visela nejaká opacha, spotrebič musí tiež pekne esteticky zapadať medzi zvyšnú výbavu. Čo sa týka ostatných parametrov - je to isté ako s inými ohrievačmi. Teplomer, regulácia teploty, bezpečnostná poistka, rám, na ktorom sa nepopálite... čím lepší výrobok, tým viac funkcií má. Určite viete, aké je to kupovať v lepšom obchode alebo v čínskom e-shope cez ebay. Ozajstný terasový sálač je 1. lacný, 2. výkonný, 3. ekologický, 4. bezpečný, 5. ľahko ovládateľný.

 

Pretože navzdory tomu, čo sa hovorí o globálnom otepľovaní, na jar a na jeseň je stále pekná zima... A severnejšie na Slovensku si niektorí chatári prikurujú aj v lete. A čo tak zobudiť sa na letnom festivale uprostred júla na to, že všetkým naokolo drkotajú zuby? Našťastie moderné technológie stoja na našej strane.

 


Práca | stály odkaz

Komentáre

  1. Nakopne Vás to?
    Ahoj všem,
    pomohlo tohle někomu: https://epilace-laserem.cz/ Zajímala jsem se o podobné techniky a nevím, jak se k tomu postavit. Jsem totiž trochu skeptik, takže si raději nechávám zadní vrátka, ale tohle by mohlo být jiné. Kdyby měl někdo nějakou zkušenost, budu moc ráda. Díky moc... <3
    publikované: 23.01.2022 23:51:54 | autor: Petra (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014