Brunov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pre koho sú určené klimatizácie

Na trhu už máme také množstvo typov klimatizácií, že možno nie každému sadne každý prístroj.

Veta z titulku znie na prvý pohľad trochu naivne. Klimatizácie sú pre tých, čo sa chcú ochladiť v teple, to je jasné. No na trhu ich už máme také množstvo typov, že možno nie každému sadne každý prístroj. V tomto článku si povieme aké sú medzi nimi rozdiely a aký spotrebiteľ mi mal siahnuť po akej klimatizácii.

Rôzne klimatizácie

Monosplit klimatizácie. Základný typ, ktorý pozná každý – okolo nich totiž denne chodíme aj keď ich priamo nevlastníme. Jedna jednotka je vnútri a druhá vonku, pričom klimatizácia by mala mať väčšinu moderných funkcií, vrátane režimu kúrenia. Na ich montáž je potrebné robotníkov so špeciálnym školením, jedná sa totiž o stavebnú úpravu/zásah do stavby.

Multisplit klimatizácie. V podstate ide o podobný systém ako číslo jedna, akurát s tým, že na jednu vonkajšiu jednotku je napojených viac vnútorných jednotiek. Multisplit klimatizácie sú preto efektíve všade tam, kde potrebujete veľkú farmu prístrojov – napríklad vo firmách, na úradoch, ale aj doma. Veď ak chcete mať klimatizovaných napríklad 5 izieb, nemusíte búrať rovno v piatich stenách.

Samoinštalačné klimatizácie. Sú vhodné pre domácich majstrov, poprípade občasných užívateľov. Ako vyplýva z názvu – montuje si ich samotný zákazník. A ušetrí tak na certifikovanom servise. Tieto prístroje sú menšie a menej výkonné ako klasické pevne vstavané klimatizácie. Muchy majú aj zato, že sú inak veľmi lacné a prispôsobivé. Skrátka, samoinštalačná klimatizácia je určená pre ľudí, ktorí nechladia 24 hodín denne, ale len občas.

Mobilné klimatizácie. Sú určené pre najpohodlnejších zákazníkov, ktorí sú zároveň šetrní a majú radi pohyblivosť. Mobilné klimatizácie sa nájdu všade tam, kde nechcete alebo nemôžete búrať otvor do steny. A ako bonus, môžete ju prenášať medzi rôznymi miestami, trebárs si ju zbaliť na dovolenku na chalupe. Mobilné klimatizácie sú ľahké a lacné, avšak aj ony potrebujú buď odvádzať vodu hadicou alebo vymieňať nádržku.

Podľa umiestnenia poznáme ešte štyri „podtypy“:

  • Parapetné – z názvu vyplýva, že sa osadzujú pod okno a preto logicky vyfukujú vzduch smerom dohora k stropu.

  • Podstropné – bývajú časté v nemocniciach alebo v reštauráciách. Dá sa na nich zvoliť, či chcete fúkať studený vzduch vodorovne alebo zvisle.

  • Kazetové – ide o najelegantnejšie prístroje. Sú totiž kompletne skryté / zapadajú do architektúry miestnosti a ako bonus, bývajú aj takmer nehlučné.

  • Nástenné – zrejme najobľúbenejšie riešenie u nás, montujú sa totiž jednoducho a majú dosah na celú miestnosť.


Domácnosť | stály odkaz

Komentáre

  1. Ofouknutá hlava
    Dobrý den,
    ještě když jsem měl plešku, tak to byl problém, musel jsem nosívat čepice a kapuce. Ale nedávno jsem se rozhodl pro nástřel vlasů a teď už to snad nebude problém. Kdyby se někdo ptal, tak to dělali tady: https://www.vlasove-transplantace.cz/ Super servis, to jim musím nechat... :D
    publikované: 25.11.2021 00:48:25 | autor: Luboš Dostál (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Klimatizace dávno instalovaná
    Ahojte,
    já jsem měl velké štěstí, protože klimatizace již byla v domě, který jsme koupili tady: https://www.eurobydleni.cz/byty/ceske-budejovice/ Skvělá koupě, naštěstí to bylo domluvené přes známé v realitce, takže bez problémů a nemůžeme si vynachválit všechno to vybavení...
    publikované: 11.12.2021 00:49:09 | autor: Luboš Dostál (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014