Brunov Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Trampolína je zdravá

Cibrí tela aj ducha. Obyčajná trampolína. Vybláznia sa na nej malé deti, aj starší. A hlavne urobia čosi pre svoje zdravie, fyzické aj psychické. Cvičenie na trampolíne je skrátka super.
trampolína

 

Tramplína je zázračný prístroj - jednoduchý a účinný.Cvičenie na trampolíne je zdravé a šetrné k telu. Človek z nej schádza väčšinou dobre naladený. Pri bezpečnom tréningu a pravidelných sériách sa dá cvičenie celkom efektívne nastaviť. No pozitívny vplyv majú trampolíny aj pre deti, hoci tie šantia viacmenej neplánovito. Vlastne pre deti môže mať takéto cvičenie ešte lepší vplyv, lebo u nich sa telo aj mozog ešte len vyvíjajú. Trampolína je zbraň proti obezite, problému, ktorému v najvyvinutejších krajinách čelí až polovica populácie. Ľudia veľa sedia a majú málo pohybu. U detí je tento problém ešte vypuklejší a je čoraz ťažšie motivovať mládež k prirodzenej pohybovej aktivite. Deti sa majú hýbať, učiť sa pozornosti, koordinácii a celkovo si zvykať na energetický prístup k životu (alternatíva je vysedávanie za počítačom). Cvičenie na trampolíne ocenia aj ľudia, ktorí majú problém s kĺbami a chrbtom. Práve k týmto „doležitým súčiastkam“ je trampolína veľmi šetrná, mäkký dopad je na kĺby a chrbticu lepší ako obyčajný beh. Posilňujú sa aj chrbticové svaly (a obecne, celá svalová sústava). Nehovoriac už o blahodarnom vplyve na srdce a kardiovaskulárnu sústavu. Prečo má detská trampolína taký rozveseľujúci efekt na deti? Je to len dobrým pocitom z hry alebo je v tom aj niečo iné? Pri cvičení (ktoré dieťa neberie ako cvičenie) sa do mozgu uvoľňujú endorfín a špecifické hormóny, ktoré sa občas laicky označujú ako látky šťastia. A dobrá nálada je svete. Viac info na pravda.sk

Zdravie a šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014